Young Swedish man from Jämtland in the early 20th century

Varför vill man ha ett släktträd?

Välkommen till OurSwedishRoots, min sida om släktforskning! Den vänder sig i första hand till dig som har dina rötter i svensk mylla, och som vill ha lite hjälp att hitta dem. Även om jag är specialiserad på svensk forskning, åtar jag mig även uppdrag i Norge, Danmark och Åland samt emigrantforskning. Alla har inte den tid eller kunskap som krävs för att söka i de gamla arkiven, och det är där jag kan vara till hjälp.

Framförallt så är det ju väldigt spännande att kunna placera in sin familj på historiekartan samtidigt som man låter sina efterkommande få ta del av sitt släktträd!

Men det ger även en trygghet i att veta sin bakgrund, och många saker man kanske funderat över i sin släkt kan få en förklaring. Man kan till och med stöta på sådant som hållits hemligt i generationer, men som ändå påverkat ens förfäders beteende ända ner till oss själva.

 

Ett annat exempel är de många ättlingar till emigranter som bär på känslan av saknad efter något, och jag har märkt att det kan göra stor skillnad när dessa personer får namn på sina döda förfäder och en plats där man har sina rötter.

Kanske man har tagit ett DNA-test och vill veta hur man hänger ihop med sina DNA-kusiner?